just do it

Bă, dar atunci vei zâmbi, aşa tâmp, cu un ochi înroşit de oboseală şi cu o buză atârnând. Vei arăta puţin mai bine decât cocoşatul de la Notre Dame, dar vei sclipi în tine. Şi nu e vorba de mândrie, dar un sentiment asemănător te va încerca şi atunci, tocmai atunci ar fi bine să iei o pauză şi să te arunci în activităţile pe care le-ai tot ratat în timpul în care ai fost un pui de mizantrop. Coboară din turn şi fă parte din mulţime, mergi la concerte, distrează-te. Aruncă-te în ideile altora, în conversaţii, recapătă-ţi vechii prieteni. Ieşi la o bere, simte vibraţiile vieţii.

Mergi la mare şi bucură-te de fiecare minut petrecut cu tine şi cu cei din jur. Pentru că apoi va urma partea a doua a distracţiei, momentul în care va trebui să revizuieşti materialul. Şi nu te grăbi, lasă să treacă timpul, lunile. Ştiu că te mănâncă degetele. Ştiu că eşti atât de sigur că ceea ce ai făcut este perfect, că nu are nevoie de nicio modificare, dar nu fi ipocrit.

Lasă timpul să treacă pentru a putea ieşi din povestea ta şi pentru a putea privi materialul cu alţi ochi. Şi te asigur că o nouă lume se va deschide după ce tu nu vei mai face parte din cea pe care ai creat-o şi poate din sutele de pagini, vei reduce totul la jumătate sau vei modifica mai bine de atât. Iar dacă va fi cazul, fă experimentul ăsta până când vei simţi că ai spus tot ce trebuia să fie spus şi că nu vei mai avea vreo virgulă de adăugat. Abia atunci vei reuşi să te învingi pe tine însuţi şi să fii mulţumit de ceea ce ai realizat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s