octombrie și toamna cu luna

Te-am vrut în toamna anului trecut și la fel te vreau și acum. Și nu ești un moft pentru că ăla se consumă repede, e trecător.
Te-am vrut în toamna anului trecut și am sperat ca și tu să mă vrei la fel de mult, dar întâmplarea făcea ca eu să nu am curajul necesar, iar tu să n-ai dorință.  Și uite așa, am tăcut amândoi. Eu trăind cu ”ce-ar fi dacă te sărut acum sau mai târziu?”, tu cu ”hai, ieșim la o cafea?”
Bă, îți recunosc din orgoliul meu de bărbat trecut cu 8 ani de majorat că nu e nimic mai frustrant decât asta, ca fata pe care tu o placi să petreacă ore-n șir alături de tine povestindu-ți cum vede ea viața, ce își dorește pe viitor, cum iubește și tu să fii pe lista inadaptaților sentimentali din sufletul ei. Și cel mai rău mă ofticam atunci când alergai în brațele mele doar când terasa era pustie. Mă cuprindeai strâns și îți făceai culcuș lângă sufletul meu ca și când m-ai fi iubit din totdeauna; ca și când eu eram ăla pe care îl așteptai să-ți dea lumea peste cap și să te facă să simți fluturi în stomac.
Chiar și așa, încercând să-mi restabilesc echilibrul emoțional pe care mi-l fracturai zilnic, nu mă puteam dezlipi de tine. Aveam rutina noastră, fapt care mă făcea să mă simt ca un licean stupid care vine la ore doar să vadă colega de clasă de care-i place și pe care speră să o cucerească invitând-o la magazinul școlii la un pateu cu brânză. Toate ca toate, dar pe tine te scoteam aproape în fiecare seară la magazinul din capătul străzii, la cafea sau ceai, în funcție de stare. Porneam de la nr 5  mână de mână râzând de oamenii care treceau pe lângă noi ( nu știu cum se face, dar dacă aveți drum pe aici, o să vedeți cum parcă tot orașul a ieșit la plimbare pe aceeași stradă) și când ajungeam la nr 36, brusc începeau contradicțille pentru că știm amândoi că îți place să faci caz din nimic uneori. Brusc, tu ba voiai cafea de la Teds, ba la Mega, ba la buticu ăla fain cu de toate. Non-stopul ți se părea boring și prea stradal.

M-am conformat de câteva ori ( mai mereu) și nu pentru că ai fi avut dreptate ci pur și simplu puteam să prind momentul oportun să te sărut fără să fie nimeni altcineva prin preajmă. Alegerea rămânea în permanență buticul. Luam ce găseam și ne așezam apoi pe bordură stând la discuții. Exact ca boschetarii, doar că mie chestia asta mi se părea so fucking romantic. Mai bârfeam pe unu, pe altul care se nimerea să treacă pe acolo și ne pica nouă cu tronc, mai ți se făcea frig și voiai să te iau în brațe, ba ți se stingea țigara și eu ca un adevărat gentleman, țineam mereu bricheta la îndemână,…. ba de toate. Dar chiar de toate se întâmpla. Mai puțin noi. Nouă nu ne era scris pe atunci să ne întâmplăm deși eu voiam, iar asta cu vrutul e cu dus și întors când celălalt nu vrea. Eu am avut inimă să vreau pentru amândoi până când m-ai vrut și tu.

Și de atunci a trecut ceva timp și am ajuns aici, iar în octombrie. Acum te iau de mână și te privesc în ochi după care te sărut direct și pornim spre non-stop. Acum suntem împreună și nu mai e atât de frig. Acum brațele mele îți sunt casă, iar pașii mei îi urmează pe ai tăi în tandem.

Toamna cu luna
când porţi peste pulovăr o niciodată căptuşită cu totdeauna
când ştii că ai mai iubit şi ai să mai iubeşti
printre taxiuri nefireşti.

Toamna cu luna
când cabinele de telefon scânteiază
când ştii că nimic nu durează
când până şi vitrinele graseiază
şi vocea le tremură, şi serviciile de porţelan se fac zob.

Noi o să ne iubim unul pe altul,
O să ne facă plăcere să ne vedem feţele, râsetul.
Noi o să ne căsătorim,
Și o să avem copii
şi o să îmbătrânim împreună.
Mi-e aşa de clar lucrul ăsta acum.
Iar vieţile noastre vor să fie îndelungate,
haotice.
Zi, noapte, zi, noapte, zi, noapte
august, decembrie, martie…

Toamna cu luna
îmi bucură inima că suntem împreună
și privim vitrinele împreună
și numărăm taxiurile împreună
şi ne plouă frunzele-ngălbenite
Peste inimă.

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s